Za sve koji žele izraditi vlastitu web stranicu i putem nje prezentirati svijetu sebe, svoje proizvode ili nešto treće, domena je jedan od nužnih elemenata.

Razlikujemo: generičke (internacionalne) domene (na primjer: .com, .org, .net, .edu, .gov, .biz i mnoge druge) i državne (nacionalne) domene (na primjer: .hr, .uk, .de…).

.hr domena je nacionalna domena Republike Hrvatske i upravljanje ovom domenom povjereno je Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži CARNET. Posebnost .hr domene u odnosu na ostale nacionalne domene je u tome što je svim hrvatskim građanima omogućeno pravo na virtualni identitet na način da svaka domaća fizička i pravna osoba ima pravo bez naknade registrirati jednu .hr domenu. Dodatne domene mogu se registrirati, ali uz naknadu.

Osim domena koje se registriraju pod vršnom .hr domenom, bilo kao besplatne ili naplatne, moguće je registrirati i domene niže razine i to: .from.hr i .com.hr . Sve besplatne domene registriraju se isključivo preko CARNET-a, a sve naplatne preko ovlaštenih registrara.

Pod vršnom .hr domenom razlikujemo sljedeće domene:

Detaljne informacije o registraciji i besplatnih i naplatnih domena kao i odgovore na sva ostala pitanja o domenama možete pronaći na stranicama Registra .hr domena.


NAPOMENA!

Besplatan CMS i smještaj na poslužitelju moguće je dobiti jedino za registriranu .from.hr domenu.

*OBAVIJEST*

U sljedećih mjesec dana izvršit će se nadogradnja WordPress sustava unutar usluge 3u1 (nadogradnja pojedinih tema i dodataka te instalacija novih).
Pojedine teme i dodaci bit će uklonjeni iz sigurnosnih razloga te sve korisnike usluge molimo za razumijevanje u slučaju da ćete na svojoj stranici trebati uskladiti pojedine dijelove u skladu s ažuriranim.

Točan datum nadogradnje bit će objavljen naknadno.